Announcement

Collapse
No announcement yet.

320uH value for dumping R11 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 320uH value for dumping R11 ?

I have built HH , and it works very well ,but I must work on stability and sensitivity, I need more sensitivity on copper , bronze coins !!!, somebody told me to build a "fast coil" ,300-350uH coil not 500uH ! , what value of R11 I need to dump 320uH coil sorry of my english , I am Croatian , any suggestions are wellcome

best regards

z

ima nas svuda

Zdravo!
    Lijepo li je vidjeti da se jos neko interesuje za ovu temu sa nasih prostora.Vidim,kako kazes da si sastavio jedan HH.Bas me interesuju tvoji utisci,kakva mu je osjetljivost,i domet.Ja sam tek narucio pcb od Karla,pa kad stigne,bacicu se na sastavljanje.Nadam se da cu moci da racunam na tvoje savjete,posto sam ja pocetnik u ovome.Da se spremimo za proljece,kad je udarno za hunting

Pozdrav iz Podgorice od Igora

Comment

Ako nemas nekog iskustva , ne bi ti preporucio da se upustas u samogradnju
      ja sam sam radio plocicu , sve radi ok iz prve , ali moras znati da to nije uredjaj koji ces samo sastaviti i to radi ,stvar je testna i ostavljeno je puno prostora za ispitivanje i tuninge u fino , sto je poprilicno frustrirajuce , jer tek kad ga sastavis i stvar proradi , e tek tad pozinje zajebancija oko ustimavanja
      ... s obzirom da me zanima bakar-bronca , mislim da znas za sto ga imam namjeru koristiti , osjetljivost mu je dobra ali samo kad je ukljucen autotrack
      rezim rada ,tada gadjam kovanice cca 2cm promjera u zraku i na 25-30cm
      ako je iskljucen autotrack , uredjaj zaoscilira , i tu ne stima !!! , smanjivanjem main pulse delaya , postizem stabilnost , ali se smanji osjetljivost na nekih 5-10 cm , sto u zemlji dodatno smanjuje osjetljivost , e tu pocinje ona zajebancija koju spominjem od prije , nije to problem sastaviti , ali to treba dovesti u stanje da to stvarno radi i da od toga ima koristi ... , ako se odlucis raditi i zapnes , slobodno pitaj , ako budem mogao pomoci , tu sam !

Comment

Zahvalan sam ti sto si brzo odgovorio.Mogu ti reci da sam ozbiljno krenuo u pravljenje HH,samo jos cekam plocu,a svi djelovi su spremni.Pravo da ti kazem i ocekujem takvu zajebanciju,ali sto se moze,vrijedi pokusati.Moze dobro da se isplati ,sta da ti kazem ovamo kod nas u CG nista nije istrazeno,neces mi vjerovati ako ti kazem da na 3 km od grada ima stari rimski grad Doclea koji je razrusen,bio glavni grad pokrajine Duklja,sa 10000 stanovnika,ali ni 10 dio njega nije istrazen.Ima jos mnogo toga...lijen ovamo narod jesi li probao da uradis neki 2 box detektor,za dubinsko pretrazivanje,ima neka sema na netu,koja je stara,a i fali opis nekih dioda, i IC je nepoznat svima koje sam pitao.On je dobar za cupove i zakopane kutije.Vidim da se razumijes u detektore,racunam na tebe.

Poz
        Igor

Comment

come on guys, how about doing it in english so we can all share the wisdom.

Comment

Working...
          X